Тип: Компонент/плагін
Версія Joomla!: Joomla! 3+
Ліцензія: Компонент платний

Speed Cache – прискорення Joomla! шляхом кешування

У Joomla є власний кеш і система стиснення Gzip – це хороший старт. Speed Cache являться чудовим поліпшенням системи кешу сторінок Joomla з високою продуктивністю, сумісністю і поліпшенням функцій.

Щоб бути більш конкретним, Speed Cache приносить: потужне статичне кешування сторінок, сумісне із сеансами користувачів, повну систему кешування браузера, систему кешування передустановок, контроль кешу включення URL-адрес і мінімізацію груп ресурсів. Деякі зручні інструменти також є частиною розширення, наприклад, активація для зареєстрованих користувачів/вихід з системи, автоматичний індекс кешування для URL-адрес і автоматичний очищувач кешу для зазначених дій. Все знаходиться під контролем панелі управління Speed Cache.

Speed Cache – єдине розширення, яке пропонує глобальну оптимізацію в одному компоненті: Joomla Optimization + Image Compression + Speed Testing. Крім того, оскільки компоненти від розробників цього чудового компоненту не обмежені доменом, ви можете виконати таку ж оптимізацію на всіх ваших сайтах!

Потужна система кешування та кешування браузера. Speed Cache для Joomla підходить для системи кешування за замовчуванням з потужним рівнем кешу. Компонент буде відправляти більше статичного контенту (HTML), тим самим зменшуючи кількість запитів до бази даних. Крім того, у вас є можливість зберігати основну частину ресурсів великої сторінки (наприклад, зображення) в кеші браузера. І ви можете очистити його, коли захочете!

Самі вибирайте, що кешувати, а що ні. Кеш Speed Cache активується на декількох сторінках вашого сайту, система дуже гнучка, і ви можете бути завжди впевнені, що вона працює на кожному веб-сайті. Ви також можете виконати пакетний імпорт URL з меню в систему кешу.

Використовуючи плагін ви можете:

  • Виключити окремі URL-адреси;
  • Включити окремі URL-адреси;
  • Включити з кеш-пам'яті набір URL-адрес на основі правил (включені регулярні вирази);
  • Виключити з кеш-пам'яті набір URL-адрес на основі правил (включені регулярні вирази);
  • За URL-адресою визначаються: активування кешу для гостей та/або для зареєстрованих користувачів;
  • За URL-адресою визначаються: чи потрібно попередньо завантажувати URL-адреси кешу для гостей та/або зареєстрованих користувачів;
  • За URL-адресою активується попереднє завантаження кешу для кожного користувача;
  • Завантажте модуль в AJAX за допомогою автоматичного оновлення кеша.

Динамічні елементи у кеші. Основна проблема з обслуговуванням статичного контенту, такого як плагін кеш-пам'яті Joomla, полягає в тому, що він взагалі не працює з динамічними елементами і сеансами користувача. Speed Cache отримав 2 системи, щоб уникнути проблеми з кешем при динамічному контенті:

Speed Cache генерує статичний файл кешу для користувача Joomla, і він також працює для динамічного вмісту (наприклад, форми, сеансів ..);

Не впевнені цьому? Немає проблем, є можливість для кожної URL-адреси сторінки вмикати/вимикати зареєстрованих користувачів з кешу;

Ви також можете попередньо завантажувати кеш для кожного користувача відразу після очищення кешу.

Очищення всього кешу та його відновлення. SpeedCache позбавляє вас від необхідності очищення кешу; весь кеш (Joomla, Speed Cache і кеш браузера) можуть бути очищені автоматично або за допомогою кнопки в адміністративній панелі Joomla. Ви також можете відновити кешування відразу після очищення, так що ніхто більше не буде чекати створення кешу. Завантаження кешу може бути виконане для всіх користувачів, які увійшли до системи, за ім’ям користувача або по URL-адресою.

Група ресурсів, завантаження і відвантаження. У SpeedCache є інструмент для мінімізації ресурсів вашого сайту, і він включає потужний інструмент для запобігання конфліктів при збереженні максимальної продуктивності. Справді, ви можете сканувати файли, завантажені на frontend, JS, CSS і шрифти, а потім активувати міні-файл для кожного файлу!

Функція групових файлів включає:

  • Групування, мінімізування і відкладення завантаження всіх JS-файлів;
  • Групування, мінімізування і відкладення завантаження всіх файлів CSS;
  • Групування шрифтів;
  • Можливість активувати кожне налаштування окремо.

Стиснення зображень та ліниве завантаження. Зображення становлять в середньому 60% від ваги сторінки, тому це високий пріоритет в процесі оптимізації. SpeedCache включає в себе інструмент стиснення зображень і лінивий варіант завантаження:

Стиснення зображення. Застосуйте невидиме стиснення зображення і зменшіть розмір зображення на 80% (з допомогою ImageRecycle);

Lazy loading: завантажувати тільки зображення, коли їх видно користувачеві (в прокручуванні).

В плагін включена мережа доставки контенту (CDN). CDN обслуговують зображення веб-сайтів, JS, CSS ..., файли з локального сервера для ваших користувачів по всьому світі. Крім того, оскільки стиснення зображень і ліниве завантаження включені в SpeedCache, час завантаження мультимедіа матиме дуже невеликий вплив на продуктивність.

Кеш на мобільних пристроях. SpeedCache може автоматично обробляти кеш для мобільних пристроїв або ви можете створити виділену версію кешу на пристрій. В результаті можете бути впевнені – Speed Cache буде працювати гладко з будь-якою структурою шаблонів.

Функції мобільного кешу:

  • Автоматичне обслуговування такого самого кешу для всіх пристроїв;
  • Виділений кеш для планшета;
  • Виділений кеш для мобільного;
  • Можливість відключення кешу для певного пристрою.

Особливості SpeedCache:

  • SpeedCache сумісний із Siteground та іншими системами кеш-хостингу, такими як PageSpeed;
  • Кеш також можна очистити стороннім розширенням, наприклад Clean Cache Cleaner;
  • SpeedCache – це покращення та заміна модуля Joomla Page Cache;
  • Сумісність із K2 JoomlaWorks, FlexiContent та іншими розширеннями.

Порівняння функціональності SpeedCache та вбудованого інструменту кешування Joomla!:

Speed Cache – прискорення Joomla! шляхом кешування


Як на мене, то достойний та необхідний плагін для сайтів із великим навантаженням на хостинг. А все новіші версії Joomla! (та й інші CMS) вимагають все більшої продуктивності. Крім того, без багатьох плагінів, компонентів та модулів просто не обійтися. А це вже додаткове навантаження на хостинг. Тому приходиться із часом або купувати дорожчий тарифний план або – SpeedCache!

Сторінка розширення SpeedCache!