Тип: Компонент/модуль/плагін
Версія Joomla!: Joomla! 3+
Ліцензія: Компонент безкоштовний

JoomShopping – безкоштовний магазин на CMS Joomla!

Коли починаєш говорити про компоненти для створення магазину на базі популярної CMS, перше, що спадає на думку – це популярний та відточений роками JoomShopping. Саме на даному компоненті я колись проходив всі етапи створення та налаштування інтернет магазину. І, не зважаючи на практичну відсутність знань мови PHP у мене вийшов невеличкий цілком працюючий магазин.

Скажу чесно, я просто тренувався заради цікавості.

Чому ж JoomShopping? По перше, компонент створений досить давно і він відпрацьований у найменших деталях. Тому дане рішення повинне задовольнити потреби практично кожного. По друге, для розширення функціоналу для компонента написано безліч надійних та функціональних доповнень. По третє, він безкоштовний. Але це не означає, що платити не прийдеться. Якщо для вас потрібний якісний та функціональний магазин, то без додаткових функцій не обійтися, наприклад плагіна (модуля/компонента) оплати та ін., які потрібно буде купувати. Ну, хіба, що ви сам хороший програміст і для вас дане питання не проблема.

Тобто, ми маємо безкоштовну основу – компонент, функціонал, якого скоріш за все потрібно буде розширити платними чи (якщо повезе) безкоштовними доповненнями. Розробникам також потрібні гроші:).

Розглянемо деякі особливості компонента JoomShopping:

  • Хороша SEO Оптимізація;
  • Функції експорту та імпорту товарів;
  • Ефективні маркетингові інструменти;
  • Модулі оплати;
  • Автоматичний розрахунок доставки заказів.

Для веб-майстра на сайті наявні уроки, так що при створенні магазину ви не будете працювати в догадках.

Ваш магазин має функцію автоматичного оновлення. Але перед кожною такою процедурою обов’язково (навіть якщо дуже лінь) створіть резервну копію всієї системи. Це ж саме стосується і оновлень самої Джумли. Повірте моєму гіркому досвіду – кілька хвилин, які відведені на архівування — допоможуть зекономити декілька днів (а можливо і тижнів), які будуть затрачені в разі помилок при оновленні.

Сторінка компонента JoomShopping