Тип: Компонент/модуль/плагін
Версія Joomla!: Joomla! 3+
Ліцензія: Компонент платний

JLex Comment — потужна система коментування для CMS Joomla!

Недавно я вже писав про альтернативну систему для організації коментування на сайті — компонент RSComments!.

Сьогодні розглянемо ще одну, яка має велику кількість налаштувань та прекрасний інтерфейс. Крім звичайних смайлів доступні стікери та можливість створювати власні стилі.

Із такою системою коментування ви отримуєте зручне та просте адміністрування, потужні функції front-end, швидке публікування коментарів, легку інтеграцію з іншими компонентами та багато іншого.

Особливості:

  • Контроль доступу. Ви визначаєте, які користувачі чи групи користувачів можуть коментувати на сайті. Ви повністю контролюєте дії користувачів на сайті.
  • Ролі. Можна додавати ролі для спеціальних груп користувачів, наприклад Admin, Moderator та ін.
  • Імпорт/міграція. Можна імпортувати коментарі з інших систем коментування, які ви використовували на своєму сайті. Імпортувати можна з CSV файлу або із таких компонентів як,  JComment, K2 чи Virtuemart.
  • Replacer. Використовуючи даний інструмент можна замінити частину коментаря кодом HTML. Наприклад конвертувати URL Youtube відео для вставки коду.
  • Вкладені файли. Можна до своїх коментарів додавати файли, щоб краще проілюструвати свою думку. Зображення можуть бути показані у лайтбокс-вікні.  
  • Фото. Можна у якості коментаря використовувати фотографію. Можна використовувати формат GIF або статичні зображення.
  • Згадування. Учасник може згадувати людей в розмові. Використовуючи дану функцію можна покращити взаємодію користувачів на сайті.
  • Попередній перегляд коментарів у режимі реального часу. Дана функція допоможе для користувачів бачити як будуть виглядати їхні коментарі по мірі їх введення.
  • Вхід через соціальні мережі. Функція дозволить залишати коментарі, використовуючи соціальний ідентифікатор, наприклад Facebook / Twitter / Google.
  • Анти-спам. Захист сайту від спаму, використовуючи вбудований спам-фільтр або налаштувавши ReCaptcha від компанії Google.
  • Адаптивна верстка. Даний компонент абсолютно добре відображається на екранах будь-яких пристроїв.

Встановлення:

Переходимо в Розширення → Менеджер розширень → Встановлення та перетягуємо у вікно наш архів із компонентом JLex Comment.

Переходимо в налаштування компонента (Компоненти → JLex Comment).
На вкладці Dashboard можна бачити загальну інформацію по коментарях, яка відображається у вигляді графіків.

JLex Comment — потужна система коментування для CMS Joomla!

Для подальших налаштувань потрібно перейти у вкладку «Integration» та встановити плагін «Joomla! Article, K2, jDownloads, VirtueMart, FLEXIcontent», без якого коментарі на сайті відображатися не будуть.

JLex Comment — потужна система коментування для CMS Joomla!

Після інсталяції переходимо в налаштування плагіна. Для цього натискаємо «Manage». І на вкладці плагін, переводимо його стан на «Увімкнено».

JLex Comment — потужна система коментування для CMS Joomla!

Після даних дій система коментарів буде відображатися на сайті.

Налаштувань плагін має дуже багато. І в одній статті їх не описати. На що ще потрібно звернути увагу — це на плагін reCaptcha. Налаштувати його можна також перейшовши у вкладку «Integration» та напроти даного плагіна натиснувши «Manage». Далі потрібно ввести «Public key*» та «Private key*». Як їх отримати — розповідає наступна стаття.

JLex Comment — потужна система коментування для CMS Joomla!

Щоб показати останні коментарі із сайту в певній позиції шаблону потрібно встановити модуль «JLex Comment module». Це можна зробити із вкладки «Integration», натиснувши напроти даного модуля кнопку «Install».

Відео по встановленні компонента JLex Comment:

Дивитись відео


Сайт розробників JLex Comment

Сторінка на extensions.joomla.org