Widgetkit від розробників YOOtheme не показує галереї

Частенько виникають неприємні ситуації, які пов’язані із тим чи іншим доповненням (плагіном, компонентом чи модулем). Виникла і в мене досить неприємні ситуація із галереєю Widgetkit. Одного разу помітив переглядаючи свій сайт, що галерея просто не виводиться.

Почав пригадувати, що я перед цим робив. Перше, що було зроблено – це оновлено CMS Joomla!. Я завжди після оновлення чи встановлення компонентів перевіряю сайт на його працездатність. Але тут є цікавий нюанс. Досить часто я забуваю очистити кеш самої Joomla!. Встановив компонент, оновив CMS Joomla!, тоді перевірив – все працює. Через певний час (інколи це буває і через декілька днів) перевіряю свій сайт, а тут бац – щось уже відображається не так або взагалі не працює. Тому в першу чергу потрібно в собі сформувати звичку обов’язково очищувати кеш після внесення важливих змін на свій сайт. Причому, не забувайте, що кешуватися файли можуть не лише самою CMS Joomla! але й іншими компонентами чи плагінами, в тому числі і шаблонами.

А тепер власне про галерею. Вивчивши багато матеріалу на російськомовних та заграничних форумах зрозумів, що потрібно шукати самому. Згадав, що додавав соціальні кнопки від сервісу «Social Likes». В них і виявилася проблема. Скрип завантажував бібліотеку «jQuery», яка і власне викликала конфлікт. Видалив її із скрипта і галерея появилася знову. Саме головне, що і скрип із соціальними кнопками також продовжив функціонувати.  

Ось сам скрипт, який підвантажуючись блокував галерею: <script src="https://ajax.googleapis.com/
ajax/libs/jquery/1.8.0/jquery.min.js">
</script>

Подібні вирішення проблем були описані і на форумах. Всі проблеми, скоріш за все пов’язані із конфліктом плагінів и бібліотек.

Хоча, це не єдині можливі проблеми із галереєю Widgetkit. Зверніть увагу на «jQuery», можливо, це для вас зекономить багато часу та нервів.