No External Links — плагін для тих, кому потрібно закрити зовнішні лінки від індексації

Безкоштовний плагін для закриття зовнішніх лінків від індексації, який працює автоматично та легко налаштовується. Якщо ви передумаєте та видалите плагін — всі лінки знову стануть доступними для індексації.

Завантажити плагін можна перейшовши за посиланням внизу даної статті. Після встановлення потрібно перейти в налаштування плагіна та увімкнути його.

No External Links — плагін для тих, кому потрібно закрити зовнішні лінки від індексації

В налаштуваннях можна вибрати, чи закривати зовнішні лінки тегом noindex і чи додавати параметр nofollow. Можна увімкнути додавання до лінків атрибуту title, якщо він у вас назначений. Якщо ні, то плагін може додавати його автоматично, беручи назву із анкору (видимого тексту лінків). Також можна налаштувати відкривання лінків — у новому вікні чи в тому ж.

При потребі можна вказати сайти, які будуть виключені і закриватися не будуть. Наприклад, додавши у виключення сайт sovety.pp.ua — всі лінки, які ідуть на цей сайт будуть відкритими для пошукових роботів. Вводити потрібно без http, а кожен домен повинен починатися із нової стрічки. Розділових знаків для розділення доменів ставити не потрібно.

Також в налаштуваннях можна задавати виключення роботи плагіна в категоріях, матеріалах чи пунктах меню. Щоб вимкнути плагін у вище переліченому, потрібно вказати їхнє ID. І тоді плагін там працювати не буде.

Ще плагін може видаляти лінк із коду та поміщувати його в середину тега span. А коли сторінка завантажується, то лінк підвантажується за допомогою скрипта. Таким чином пошукові системи бачать лінки для яких увімкнутий параметр «Використовувати JS» як звичайний текст, який оформлений за допомогою тега span. І лінк не просто закривається, а ніби зникає.

Плагін має російськомовний інтерфейс, тому розібратися повинен кожен.

Завантажити плагін No External Links із офіційного сайту розширень Joomla!
Офіційний сайт плагіна No External Links

Додам від себе. Перечитавши чимало інформації про закриття зовнішніх лінків — можу сказати, що більшість не рекомендують цим сильно захоплюватися. У всьому має бути міра. І лінки, які потрібно закрити, при можливості краще закривати вручну.
Хоча і даний плагін можна рекомендувати — лише потрібно вміло його використовувати.  

Якщо ви в пошуках хостингу, можу порекомендувати Beget, яким сам користуюся (до речі, тестування компонентів, модулів та плагінів відбуваються саме на ньому).
Також можу порекомендувати дешевий
український хостинг, на якому маю один із своїх проектів.