mobile_menu_joomla

Про важливість мобільної версії сайту написана вже не одна стаття і не на одному сайті. Багато хто користується адаптивними шаблонами, що пристосовуються під екрани пристроїв користувачів, інші встановлюють компоненти чи плагіни для налаштування під мобільні пристрої. Пропоную адаптивне меню для вашого сайту на Joomla!. Можливо, комусь стане в нагоді. Воно має досить налаштувань і непогано виглядає на екранах мобільних пристроїв.

mobile_menu_joomla

В налаштуваннях (навпроти Screen Max Width (px)) доступні параметри розширень екрану, при яких дане меню буде відображатися. Наприклад, якщо поставити 600 пікселів, то це означає, що дане меню з’явиться лише на екранах пристроїв, які мають розширення починаючи від 600 пікселів і нижче. Крім того, якщо сенсорний пристрій має розширення більше від 600 пікселів, то меню можна всеодно визвати простим рухом зліва направо, чи справа наліво (в залежності, в якій частині сайту розміщене ваше мобільне меню). Налаштувати можна і зовнішній вигляд мобільного меню: колір активної, пасивної та відвіданої ссилки, колір фону, розмір шрифту. Це стосується і підменю.

Після налаштувань не забудьте опублікувати модуль даного меню на всіх сторінках сайту (у вкладці «Привязка к пунктам меню»). Якщо у вас багатомовний сайт, то модуль даного меню потрібно створювати декілька разів (таку кількість, яка кількість мов на вашому сайті).

mobile_menu_joomla

Навіщо воно, якщо є звичайне стандартне із шаблону? Більшість стандартних меню погано оптимізовані під мобільні пристрої, навіть якщо оптимізований сам шаблон.

Невеликим недоліком (на мою думку) є постійна поява меню при прокрутці сторінки. Тільки трішки ви рухаєте по екрані вправо чи вліво і воно відразу ж з’являється. Але привикнути можна.

Тож кому потрібне адаптивне та повністю безкоштовне меню - качаємо із сайту розробника. Працює на Joomla!, починаючи із версії 2.5.

Сторінка модуля меню

Якщо ви в пошуках хостингу, можу порекомендувати Beget, яким сам користуюся (до речі, тестування компонентів, модулів та плагінів відбуваються саме на ньому).
Також можу порекомендувати дешевий
український хостинг, на якому маю один із своїх проектів.