Automatic synchronization in FreeFileSync

На мою думку, програма FreeFileSync одна з небагатьох, яка виконує синхронізацію дійсно якісно та може конкурувати із платними аналогами. Увесь процес синхронізації можна автоматизувати. Як саме це зробити читайте далі.

Для автоматичної синхронізації в програмі FreeFileSync потрібно виконати наступні дії:

1. Створити синхронізацію між двома теками або використовувати існуючу. Зверніть увагу, що автоматична синхронізація через FTP не підтримується. Детальніше про налаштування синхронізації читайте в наступній статті.

2. Далі потрібно виділити завдання (позначене на скриншоті цифрою 1), яке будемо використовувати для автоматичної синхронізації та натиснути на кнопку «Сохранить как пакетное задание» (позначене на скриншоті цифрою 2).

FreeFileSync

3. Появиться вікно для налаштування пакетного завдання. Я все залишив за замовчуванням. Залишається лише зберегти завдання.

FreeFileSync

4. У вказаній вами теці при зберіганні появиться файл із розширенням .ffs_batch. Для автоматичної синхронізації його достатньо просто запустити. Але ми створимо повністю автоматичну синхронізацію. Для цього потрібно запустити ярлик «RealTimeSync» (він створюється після встановлення програми FreeFileSync на комп’ютер).

5. У відкрите вікно потрібно просто перетягнути наш файл синхронізації з розширенням .ffs_batch. Далі потрібно натиснути на кнопку «Старт». Почнеться автоматична синхронізація. Поточне завдання рекомендую також зберегти у потрібну теку.

FreeFileSync

Якщо теки між собою будуть сильно відрізнятися, то програма попередить про це і запропонує відкрити основне вікно FreeFileSync для ручної перевірки або просто проігнорувати сповіщення.

Тепер всі зміни у двох теках будуть опрацьовуватися автоматично. Наприклад, копіюєте файл в одну теку і він автоматично появляється в другій.

Все працює. Перевірено особисто.

Найбільш функціональною програмою для синхронізації я вважаю GoodSync. Крім тек на комп’ютері та локальної мережі, вона підтримує хмарні сховища, FTP та інші протоколи. Але вона платна та в останніх версіях для роботи через мережу вимагає інтернет з’єднання (просто через Wi-Fi провести синхронізацію уже не вийде).  

Сторінка програми FreeFileSync