recovery

Багато хто користується зовнішніми жорсткими дисками для перенесення інформації, зберігання бекапів чи для інших причин. Я один із таких користувачів. Купив для своїх потреб диск на 3,5 дюйми і ємністю 3 терабайти. Спочатку все було як потрібно, диск працював без збоїв. Але із невідомих причин одного прекрасно для при наступному увімкненні ПК, розділу на диску я вже не побачив. Операційна система Windows 10 показала два невідформатовані розділи (насправді він був лише 1). Все, що можна було зробити стандартними засобами — це заново створити потрібні розділи та відформатувати їх. Але у мене було там багато важливої (і не дуже) інформації. Тому я спробував вернути попередній розділ до життя.

Завантажився із диска WinPE 10 Sergei Strelec і запустив Acronis Disk Director 12. В меню програми вибрав Acronis Recovery Expert. На жаль, ні в ручному ні в автоматичному режимі програма не змогла відновити втрачений розділ. Попробував ще декілька програм, але все було із нульовим результатом.

Хотів було вже видалити все і плюнути і на розділи, і на інформацію, що на них. Але вирішив ще спробувати програму Active@ Partition Recovery, що була також на завантажувальній флешці. І не повірив — всього декілька хвилин, і вся інформація із розділом на місці. А тепер трішки детальніше.

Користуватися програмою нескладно. Клацаємо на свій диск та нажимаємо на кнопку SuperScan.

recovery

Програма швидко просканує диск.

recovery

На завершальному етапі нажимаємо Recover.

recovery

Можливо, комусь ця невеличка історія буде корисна.