Windows XP boot

Багато вже написано про встановлення тієї чи іншої ОС. Ось іще одна стаття про створення завантажувальної флешки та встановлення Windows XP із неї. Цей раз для цього використаємо програму WinToFlash. На перший погляд все ніби просто, але коли діло доходить до практики просте може стати не простим.
Для початку потрібно завантажити програму із
сайту авторів. Після цього запустити (програма встановлення не потребує). Для створення завантажувальної флешки скористаємося майстром, який проведе через усі етапи.

Windows XP boot

Windows XP boot

Далі потрібно вибрати джерело даних. Якщо у вас дистрибутив Windows знаходиться у вигляді ISO образа, то вказуємо шлях до нього. Якщо всі файли встановлення розпаковані у папку - вказуємо шлях до папки.

Windows XP boot

Windows XP boot

На слідуючому етапі потрібно прийняти ліцензійну угоду, що ми й робимо.

Windows XP boot

Після цього потрібно дочекатися завершення створення завантажувальної флешки. Процес копіювання файлів може зайняти довгий час.

Windows XP boot

Як все буде готово залишається вставити вашу флешку в USB роз'єм комп'ютера, перезавантажити його і викликати завантажувальне меню, використовуючи відповідні клавіші для вашої материнської плати (про це ви можете прочитати в інтернеті, потрібно тільки знати виробника материнської плати або ноутбука). Якщо такого меню ваша материнська плата не підтримує, то потрібно зайти в BIOS та змінити порядок завантаження, вказавши ваш щойно створений накопичувач першим (після виходу із біос не забудьте зберегти налаштування, зазвичай це клавіша F10).

Як відбудеться завантаження із флешки вибираємо меню як на скриншоті та тиснемо Enter.

Windows XP boot

Почнеться стандартний процес встановлення. Після першого перезавантаження вибираємо таке меню як знизу на скриншоті, інакше в процесі встановлення виникне помилка.

Windows XP boot

Будьте уважні. Флешку можна забирати лише тоді, коли ОС буде встановлена і перед вами буде робочий стіл.