Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Windows 7/8/8.1/10
Ліцензія: Ознайомлювальна версія
Мова інтерфейсу: Російська, українська, англійська

ОРФО — набираємо текст у Microsoft Office Word без помилок

Не важливо на якій роботі Ви працюєте і яку посаду займаєте — важливо грамотно писати на різних мовах. А із комплектом програм від ОРФО кількість помилок стане практично нульовою. ОРФО — це унікальні технології, які спрямовані на перевірку текстів на українській, російській та інших мовах. Кількість підтримуваних мов залежить від версії програмного забезпечення.

Технологія ОРФО використовується такими софтовим гігантом як Microsoft. В редакторах Microsoft Office 97/2000/XP/2003/2007/2010 використовуються технології системи ОРФО, проте не всі, а лише їхня мала частина. А от версії Microsoft Office 2013/2016 вже позбавлені такої системи. Тому у нових версіях офісу відсутня толкова перевірка граматики російської та української мови, що призводить до серйозних помилок при наборі тексту. Адже в процесі набору часто виникають елементарні «опечатки», від них не застрахований ніхто. При повторній перевірці без вбудованої лінгвістичної системи такі помилки досить важко помітити при читанні, особливо великих обсягів текстів. Це такі помилки як слова, які повторюються, непоставлена крапка, відсутній пробіл, пропущена кома та інші.

Якщо для вас важливо звести кількість помилок до мінімуму, то без спеціалізованого програмного забезпечення не обійтися.

Перевіркою орфографії програма не обмежується. В ній ви знайдете багато корисних функцій, які допоможуть при роботі із текстовими документами.

Кому ж потрібна система ОРФО?

Можна було б перелічити професії, які в першу чергу потребують використання лінгвістичних систем але, на мою думку, програма потрібна всім, хто любить свою мову і хоче писати грамотно. А правильно оформлені документи та тексти різного призначення зарекомендують кожного лише із кращої сторони.

Система ОРФО буде просто незамінною для тих, хто пише спеціалізовані тексти. В такому випадку доцільно використовувати додаткові тематичні словники по різним предметним областям: інформаційні технології, комерція, нафта і газ, техніка, гуманітарні та точні науки, медицина і т.п. Такі словники входять у версії «Професійна Плюс» і «Максимальна».

Доступні такі комплекти ОРФО:

  • ОРФО 2016 Професійна
  • ОРФО 2016 Професійна Плюс
  • ОРФО 2016 Максимальна
  • ОРФО 2016 року для OS X
  • ОРФО 2016 Плюс для OS X

Програми ОРФО вбудовуються в офісний пакет та покращують його функціональність. Ви зможете перевірити орфографію та граматику, розставити переноси та ін.

Система ОРФО унікальна та дозволяє перевірити правопис текстів, які написані російською, українською, англійською, німецькою, французькою, іспанською, італійською і португальською мовами.

Всі версії ОРФО 2016 сумісні із Windows 10 і MS Office 2016 (включаючи 64-бітні редакції), крім версій створених за технологією віртуалізації (наприклад, Home & Student).

Якщо у вас віртуалізований офіс, то використовуючи інструкцію із сайту Microsoft ви можете перетворити його у сумісний із ОРФО. Для цього потрібно буде проробити ряд нескладних дій.

Орфографія перевіряється у:

  • в Microsoft Office 2003 - 2016;
  • в Libre Office 3.3 - 5.x;
  • в Open Office 3.6 - 5.x;
  • у власному ОРФО-редакторі;
  • в більшості вікон, у яких відбувається редагування із використанням «гарячих» клавіш (Блокнот, WordPad, ICQ. та інші).

В порівнянні із модулем перевірки російської мови, який використовується у Microsoft Office 2010, у ОРФО, крім цього, увімкнена перевірка всіх форм будь-якого слова, доповнені та оновлені орфографічні словники і правила, підтримується морфологічний словник користувача.

Деякі можливості програми:

Можливість додавати до словника нове слово під час перевірки орфографії. Воно зразу ж буде розпізнаватися у всіх формах та у всіх програмах, які підтримуються ОРФО.

Граматична та стилістична перевірка. Редактор ОРФО розпізнає більше як 40 груп правил та містить більше 23.000 шаблонів правил. Текст перевіряється із точки зору трьох основних стилів письма:
- Строго (всі правила);
- Для ділового листування;
- Для звичайного листування.
Вся перевірка супроводжується поясненнями, а після перевірки надаються статистичні дані, такі як кількість слів, рівень складності тексту та ін.

Розстановка переносів. Програма може правильно розставляти переноси у текстах із двома рівнями якості:
- Газетному, який використовується при форматуванні тексту у вузьких колонках;
- Книжному —  для звичайних текстів.

Тезаурус. В програмі наявний словник синонімів, який допоможе уникнути тавтології та підбере найбільш підходящі визначення. До складу словника входить 60 000 російських слів і виразів, що утворюють близько 10 000 груп синонімів (більше 30 000 слів і виразів); 3 500 антонімів і 14 000 рядів споріднених слів (близько 20 000 однокореневих слів).
Крім того словник синонімів має такі унікальні якості як:
- розпізнавання російських слів не залежно від їхньої форми в тексті;
- словник для будь-кого слова пропонує синоніми та антоніми у тій же формі, що і вихідне слово.

Російська колекція. В програму входить колекція із 6 словників. Також у ній міститься 4 томний словник Даля, толковий словник сучасної російської мови (він містить більше як 110 тисяч російських слів та висловлювань), етимологічний словник (даний словник містить відомості про походження слова та його зв’язки з іншими мовами), словник паронімів (даний словник містить зовнішньо схожі слова і пояснює різну суть при вираженні такими словами, а також особливості їхнього вживання), словники синонімів та антонімів.

Граматичний довідник з російської мови. Даний словник входить до складу програми та містить зведення правил російської орфографії і пунктуації з прикладами вживання. Довідник, крім детального пояснення орфографічних правил, містить інтерактивний тест для самоперевірки.

Пошук та заміна слів у всіх словоформах. Якщо у вас виникла потреба замінити певне слово у всьому тексті, то не потрібно виконувати вручну пошук та заміну всіх його форм. Адже ОРФО містить функцію пошуку та заміни слів у всіх словоформах. В спеціальному вікні потрібно задати слово для пошуку та слово для заміни. Програма знайде слово у всіх його граматичних формах та виконає автоматичну заміну на інше слово у відповідній формі.

Показ всіх форм заданого слова. Програма передбачає відображення інформації по всіх формах заданого слова та його граматичних характеристик.

Нове у версії ОФРО 2016:

  • Додана інтеграція із MS Office 2016;
  • Актуалізовані словники російської мови;
  • Вдосконалена система перевірки правопису;
  • Вдосконалена перевірка граматики;
  • Додано інтеграцію із Libre Office 5.0 (32-бітної версії);
  • Додана інтеграція із системною перевіркою правопису у Windows 10 (для цього бітність ОРФО має відповідати бітності Windows);
  • Додана інтеграція для 32 та 64 бітних версій Adobe InCopy/InDesign CC 2015/2017;
  • Додана інтеграція для популярного поштового клієнта TheBat! v.7.0 будь-якої бітності.