Огляд конструкторів для створення власного сайту

Створення власного сайту. Як створити, на чому? Із чого почати? Ці та багато інших запитань виникають у кожної людини, яка вирішила крім використання інформації із глобальної мережі чимось поділитися з іншими. На перший погляд нібито все просто та  не займе багато часу. Але насправді — все залежить від того якими інструментами ви будете користуватися.

Для створення сайту можна скористатися легкими в освоєнні рішеннями, про які ми з вами поговоримо далі. Можна створити свій сайт на одній із сучасних CMS. До таких систем автоматизованого створення сайтів належать, наприклад Joomla!, Wordpress та інші.

Використовуючи онлайн конструктори сайтів ви у більшості випадків після процесу нескладної реєстрації отримуєте все, що необхідно для того аби ваш сайт працював належним чином.

Для того, щоб запустити сайт на одній із CMS потрібно спочатку придбати хостинг та зареєструвати домене ім’я. Тільки після цього можна запускати процес встановлення та налаштування CMS. Єдиний безкоштовний та реально працюючий хостинг, який для мене вдалося знайти — це хостинг від компанії Beget. Це вигідно, оскільки ви не знаєте як у майбутньому підуть справи із сайтом. Якщо все буде як потрібно, то можна переходити на платний. В іншому випадку (при малій кількості відвідувачів) можна залишитися на безкоштовному. Єдине безкоштовне доменне ім’я (в Україні) — це pp.ua, яке можна зареєструвати абсолютно безкоштовно перейшовши на сайт реєстратора доменних імен nic.ua (Перейшовши по даному лінку ви отримаєте 10% знижку на послуги.). Ваш сайт буде мати адресу типу: http://bird-ukraine.pp.ua/.

Слід зауважити, що використовуючи CMS додавати новини зможе практично кожна людина, яка вміє працювати із текстовим редактором Microsoft Office Word. Що ж сказати про керування та налаштування CMS, то тут все набагато складніше.

У випадку із використанням веб конструкторів сайтів — все просто та легко. Реєструємося, вибираємо шаблон, додаємо потрібні елементи (блоки, модулі) на сайт та наповнюємо контентом. Особливих знань для роботи із конструктором сайтів не потрібно. Увесь складний процес написання програмного коду беруть на себе конструктори. Ви лише вибираєте дизайн та наповнюєте сайт контентом. Для зміни дизайну свого сайту у більшості конструкторів потрібно всього декілька кліків мишкою.

Використовуючи конструктори сайтів ви зможете:

  • Без знань HTML, CSS, PHP  створити свій сайт за короткий термін часу;
  • Швидко змінити шаблон та макет сайту;
  • Із легкістю керувати контентом — додавати текстову складову, завантажувати зображення, відео та ін.;
  • Додати свій сайт до списку пошукових систем без особливих знань SEO.

Деякі конструктори дозволяють перенести свій сайт на інший хостинг.

Єдиним великим мінусом від використання таких безкоштовних конструкторів є плата у вигляді рекламного блоку, який буде розміщуватися на головній або на усіх сторінках вашого сайту. Зняти його можна за окрему плату та отримати сайт без реклами.

Також більшість конструкторів не дозволяють переносити сайт на інший хостинг, роблячи вас від них залежними.
Стаття не розказує про способи встановлення, налаштування та керування різними сайтами, а лише знайомить із ними. Тому давайте розпочнемо.

Wix

Wix

Wix — хмарна платформа, яка має мільйони користувачів по всьому світі. Використовуючи готові шаблони та зручний конструктор сайтів можна створити свій сайт та відразу розпочати наповнювати його. Конструктор використовує нову HTML5 розмітку, яка забезпечить кросплатформену підтримку на різних пристроях. Не проблемою буде також створення сайту для ведення бізнесу. Розширити його можливості допоможе додатковий пакет платних послуг. Платна версія тарифу дозволяє переносити сайт на свій хостинг. Сайти, які створені на Wix добре індексуються пошуковими системами. Наявна можливість створення свого власного шаблону та ще багато інших функцій.

Перейти до конструктора сайту Wix

uCoz

uCoz

uCoz  — одна із самих популярних та давніх платформ для створення сайтів. Ви отримаєте всі елементи для створення хорошого сайту, а безліч уроків (як у вигляді тексту так і відео) допоможуть вирішити будь-яку проблему. Після реєстрації ви отримаєте величезну кількість безкоштовних модулів, хостинг (об’єм якого із часом буде збільшуватися), конструктор, доступ по FTP та багато іншого. Освітні сайти можуть абсолютно безкоштовно зняти рекламний банер. Необхідно написати у довільній формі листа на фірменому бланку на ім'я гендиректора ТОВ «Юкоз Медіа» - Курта Євгена Олександровича. В листі потрібно в зрозумілій формі попросити зняти рекламу із вашого сайту. Після цього бланк потрібно завірити підписом та печаткою, відсканувати та відіслати на адресу електронної пошти Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Приклад листа.

Перейти до конструктора сайту uCoz

A5

A5

Швидко та якісно створити власний сайт без програмування можна із конструктором сайтів A5. Ви отримаєте зручний редактор сайту та 150 мегабайтів дискового простору на необмежену кількість сторінок. Сайти можна створювати на HTML5, а також і на flash. На вас чекають безкоштовні шаблони (близько 300), зручний інтерфейс, велика кількість відеоуроків, які допоможуть при виникненні проблем на перших етапах, а також недорогі тарифи при переході на платний варіант.

Перейти до конструктора сайту A5

uKit

uKit

uKit — конструктор сайтів, який в першу чергу орієнтований на бізнес. Тому всі тарифи в ньому платні, але є безкоштовний 14 денний тестовий період, якого вистачить щоб вирішити чи потрібний даний конструктор для вас. Проект перспективний та продовжує активно розвиватися. Без будь-яких особливих знань можна створити конкурентоспроможний сайт. Ви отримаєте широкий функціонал, зрозумілий інтерфейс, хороші SEO можливості для просування свого сайту, доступ до статистики та аналітики сайту. Шаблони мають адаптивний дизайн — ваші сайти будуть виглядати однаково добре як на великих комп’ютерних екранах так і малих екранах мобільних телефонів. Якщо ви вже маєте свій домен, то прикріпити його не складе труднощів. Працювати над сайтом просто та зручно — елементи можна перетягувати за допомогою мишки. Віджети підключаються за 2 клікання мишки.

Перейти до конструктора сайту uKit

Nethouse

Nethouse

Nethouse — ще один сайт для бізнесу. Використовуйте широкі можливості онлайн конструктора без знань програмного коду. Неважливо, що це буде за сайт, візитка, портфоліо, магазин — все просто та продумано. Ви отримаєте конструктор сайту та можливість прив’язати його до домену, необмежений дисковий простір, зручний інтерфейс, стильні шаблони, можливість реалізації системи електронних платежів, SEO оптимізацію, інтеграцію із соціальними мережами, техпідтримку та багато іншого. Протягом 10 днів можна користуватися всіма перевагами платних послуг. Перейшовши для реєстрації по лінку нижче ви отримаєте 300 рублів на свій рахунок (при умові оплати).

Перейти до конструктора сайту Nethouse

Umi

Umi

Створити сайт компанії, блог чи магазин допоможе конструктор сайтів Umi. Створені сайти будуть мати адаптивний дизайн. Наявний модуль автоматичного просування сайту в пошукових системах. Сервіс пропонує необмежену кількість створення сторінок, новин та постів у блогах, можливість прив’язки та покупки домена, створення магазина без обмеження по кількості товарів, синхронізацію каталогу товарів із 1С та сервісом «Мій склад», модуль контекстної реклами Yandex.Direct. Велика кількість шаблонів, простий конструктор та наявність великої кількості інструментів дозволить швидко та якісно створити свій сайт.

Перейти до конструктора сайту Umi

Jimdo

Jimdo

Ще одним цікавим конструктором являється Jimdo, який має в своєму арсеналі достатньо велику кількість шаблонів, зрозумілий користувацький інтерфейс, можливість створення та завантаження власного шаблону, SEO інструменти, відсутність нав’язливої реклами.

Хоча даний продукт дозволяє створити сайт безкоштовно, проте — це комерційний продукт і орієнтований в основному на створення інтернет магазину. Тому всі його можливості можна випробувати лише на одному із преміум тарифів.

Конструктор дозволить підключити Google Analytics, вести синхронізацію із  Twitter і Dropbox, створювати QR-коди.
В панелі керування передбачено створення мобільної версії сайту.

Перейти до конструктора сайту Jimdo

Redham

Redham

Сервіс для створення сайтів Redham — комерційний продукт із 30 денним тестовим періодом. Із конструктором можна створити будь-який тип комерційного сайту — від візитки до магазину.

Практично всі шаблони орієнтовані на бізнес тематику. В налаштуваннях магазину можна налаштувати способи доставки куплених товарів, увімкнути поштову розсилку, вести статистику, підключитися до Яндекс.Маркету та налаштувати інші параметри, які стосуються інтернет магазину. Робота із конструктором супроводжується підказками.
Можна сказати, що сервіс являється непоганим конструктором, який орієнтований на просування бізнесу.

Перейти до конструктора сайту Redham

Setup

Setup

Простий та зрозумілий конструктор сайтів Setup містить 5000 варіантів дизайну, зручний інтерфейс та домен в зоні .ru. Має інтеграцію із сервісом SeoPult. SeoPult — це система, яка дозволяє автоматично купувати лінки на різних біржах. Із даною системою можна автоматизувати ведення всієї роботи із рекламою.

Сервіс також орієнтований на платну підписку. Але в такому випадку ви отримаєте велику кількість інструментів та набагато меншу кількість проблем. Всі незрозумілі етапи допоможе вирішити цілодобова підтримка.

Можна створити сайт-візитку, інтернет магазин та ін. У вашому розпорядженні будуть WYSIWYG-редактор (редагування тексту як Word), фотогалерея, каталог, імпорт із Excel, підключення до Я.Маркету, SEO-оптимізація, розкрутка сайту, великий вибір віджетів та багато іншого.

Перейти до конструктора сайту Setup

Fo.ru

Fo.ru

Конструктор сайтів Fo.ru допоможе в створенні сайту-візитки чи блогу. Має простий інтерфейс, візуальний редактор, яким легко користуватися. Одна із можливостей конструктора — створення інтернет магазину та його подальша публікація для iOS, Android, Facebook, Вконтакті.

При створенні можна вибрати як саме буде виглядати ваш майбутній сайт — чи буде створений пустий сайт, який потрібно буде наповнити чи ваш сайт буде повністю наповнений вмістом. Далі як і в інших конструкторах: змінюємо та налаштовуємо дизайн, налаштовуємо шрифти, підключаємо модулі, додаємо перші записи і так далі. Хто знайомий із HTML та CSS може вносити зміни із використанням власного коду.

Хто вибрав платний тариф має змогу імпортувати дані із форматів CSV та YML (із Яндекс.Маркету). Якщо маєте пристрій, який працює на iOS и Android, то завантаживши та встановивши відповідні додатки зможете керувати своїм сайтом із свого мобільного чи планшета.

Перейти до конструктора сайту Fo.ru

LPmotor

Lpmotor

Із конструктором сайтів та ледінгів LPmotor ви зможете створити та запустити свій сайт всього за годину. І при цьому досить швидко отримаєте своїх перших клієнтів. Крім конструктора на вас чекають CRM-система (взаємодія із клієнтами), аналітика, система платежів, доступи для спільної роботи та ін.

Як і при роботі з іншими конструкторами не потрібно знати ніяких мов програмування — всі елементи потрібно просто перетягувати та розміщувати на сторінці. Все, що потрібно — це вибрати готовий шаблон, вставити свою інформацію та запустити рекламу.

Як видно даний продукт також орієнтований на комерційне використання. Але в цей же час даний сервіс має велику кількість скриптів для продажу. Ви не переймаєтеся розробкою та налагодженням сайту, а продаєте товари та надаєте послуги.  

Із єдиної панелі можна переглядати всі заявки, які попадають туди при оформленні заказів. Використовуючи аналітику можна переглянути, яка реклама сама ефективна, переглядати джерела трафіку, ефективність відвідування.

Також до ваших послуг система онлайн платежів. Лише за декілька кліків мишки можна підключити самі розповсюджені сервіси.

Якщо ви вирішите перейти по адресу нижче аби ознайомитися більш детально із конструктором та створити сайт, то отримаєте знижку в 100 рублів (при умові оплати).

Перейти до конструктора сайту LPmotor

Із величезного різноманіття конструкторів розглянуті лише деякі. Останнім часом у таких конструкторах сайтів мають потребу все більше користувачів. Тому їхня кількість та конкуренція між ними також зростають. Одні випадають під натиском більш потужних та кращих, інші вдосконалюються та покращують функціонал. Вибір завжди за користувачем.
Із безкоштовних в першу чергу потрібно звернути увагу на
Wix та uCoz. Хоча останній має дещо складнішу панель користування. Але безліч уроків допоможуть швидко знайти вихід із практично будь-якої проблеми.
Для ведення бізнесу потрібно звернути увагу на
Nethouse, uKit, LPmotor.