TheBat

Програма The Bat! як і інші поштові клієнти вміє зберігати логіни та паролі від поштових акаунтів, щоб їх не вводити кожен раз вручну. Але бувають випадки коли ви свій пароль забули, а резервних копій у вас не має. Звичайно, програма The Bat! не покаже вам жодного паролю — тільки зірочки чи крапочки на тому місці де має бути пароль. Тому якщо у вас така проблема можна відновити свій пароль не використовуючи ніяких сторонніх програм.

Потрібно зайти у властивості своєї поштової скриньки: Ящик→Свойства почтового ящика→Транспорт→Журнал протоколов. Потім біля Протокол получения (включить журнал) та Протокол отправки (включить журнал) потрібно поставити галочки. Крім того можна змінити шлях, куди будуть зберігатися протоколи (наприклад можна вказати робочий стіл).

TheBat

TheBat

TheBat

Після цього потрібно просто прийняти пошту із даного поштового акаунту. Як це буде зроблено, відкриваєте ваш протокол і шукаєте поле PASS навпроти якого і буде видно ваш пароль.

TheBat

Встановивши нову версію The Bat! (7.1.12), я помітив, що вищесказаним способом паролі не відновиш. Тому використовуйте його для більш старих версій, а для нових використовуйте програму, про яку піде розповідь нижче.

А тепер про програму, яка може відновити паролі від поштових акаунтів у програмі The Bat!:

Програма зветься The Bat! Password Recovery. Вона повністю безкоштовна і не потребує встановлення (Portable). Її потрібно запустити та вказати (якщо програма не знайшла сама) шлях до файлу вашої поштової скриньки. Для цього Файл → Открыть файл ящика → вказуємо шлях до файлу вашого поштового акаунту та відкриваємо (у мене це: H:\The Bat!\Data\Mail\Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.\Account.cfn) — у вас буде інший, все залежить від того, яка у вас версія встановлена і в який каталог. І програма для нас покаже логін, пароль та ще багато цікавої інформації. В програмі присутня можливість експорту одного або декількох поштових ящиків. Також The Bat! Password Recovery відображає тип з’єднання та порт через який відбувається приймання чи надсилання листів.

TheBat

Ніяких проблем у мене з програмою не було — всі мені потрібні паролі вона відразу ж відображала.

Зверніть увагу! В даній статті описані можливості відновлення паролів від поштових акаунтів, для всіх хто використовує програму The Bat!. Даними способами не можна відновити пароль на саму поштову скриньку (в The Bat! є функція обмеження доступу постороннім, шляхом вказування паролю на кожну із скриньок) чи майстер пароль із програми The Bat! Voyager.

Сайт програми The Bat! Password Recovery

Дякую за увагу!