plahiat

Всі ми знаємо, що якісний сайт можна створити тільки якщо він буде наповнений оригінальними статтями без плагіату. Оригінальні тексти потрібні не лише вебмайстрам, а й учням, студентам, вчителям та людям інших професій. Говорячи про вебмайстрів, всім давно відомо, що пошукові системи краще індексують сайти із авторськими нескопійованими із інших ресурсів текстами.

Розглянемо деякі програми та онлайн сервіси, що допоможуть виконати перевірку тексту та усунути знайдені недоліки:

Програми:

Plagiata.NET

"Плагиата.НЕТ" — це безкоштовна програма для перевірки текстів та текстових документів на унікальність. На сайті розробника можна завантажити звичайну та портативну версію програми. Програма сканує ваш текст та порівнює його із різними джерелами в інтернеті, після чого формує звіт, та у відсотках показує оригінальність тексту. Також показуються джерела знайденого тексту, що використовувався для порівняння. Можливості програми цим не закінчуються — вона також може редагувати текст та підбирати синоніми, щоб збільшити процент оригінальності.

Програма має свою базу користувачів, а тому порівнюються, навіть, тексти, що неопубліковані в інтернеті. Неоригінальний текст виділяється різним (в залежності від джерела) кольором. Із плюсів — підтримка основних текстових форматів: RTF, DOC, DOCX, можливість перевірити сайт повністю, підтримка багатоядерних процесорів, що пришвидшить набагато роботу.

На офіційному сайті можна прочитати повну документацію до програми та відеоуроки.

Із плюсів програми хочеться відмітити швидкість роботи, зручний та функціональний редактор та наявність відеоуроків. І це поки що бета версія програми.

Сайт програми

Advego

Наступна програма "Адвего Плагиатус", яку також можна завантажити із офіційного сайту (лінк знизу). Перевіряти унікальність тексту можна просто вставивши скопійований текст у відповідну зону в програмі або вказавши адресу сайта.  Доступна швидка та глибока перевірка. За бажанням можна забрати HTML теги. Знайдені неоригінальні ділянки тексту також виділяються кольором. В налаштуваннях можна вибрати (додати чи забрати) пошукові системи, які буде використовувати програма. «Адвего Плагиатус» находить не тільки копії, а й перероблені та змінені тексти.

Не сподобалось в першу чергу те, що не можна вернути чи повторити дії, які проводилися із текстом.

Сайт програми

eTXT

І остання розглянута програма — це «eTXT Антиплагиат». По завіренню розробників вона увібрала все краще в собі із різних програм та сервісів. Для скачування доступні версії для Linux, Mac OS X та Windows. Перевіряти можна швидко, глибоко та пакетно (одночасно декілька файлів із вказаної директорії). Знайдені збіги програма виділить різними кольорами (для кожної url адреси свій колір). Крім текстів доступна перевірка сайтів — потрібно ввести url адресу сайту чи окремої сторінки.

Якщо натиснути на адресу сторінки, що містить схожий на ваш текст, то сайт відкриється не у браузері, а в новій сторінці самої програми. Щоб сайт відкрити в браузері адресу потрібно виділити та скопіювати сполученням клавіш Ctrl+C. Результати можна зберегти в HTML чи *docx форматі.

Дійсно хороша програма для виявлення неоригінальних текстів. Дотого ж eTXT — це одна із найбільших бірж копірайтингу.

Сайт програми

При використанні даних програм часто прийдеться вводити перевірку CAPTCHA, особливо якщо у вас статичний IP адрес. Все через те, що від вашого адресу відсилається одночасно велика кількість запитів і пошукові системи думають, що ви "машина", спамер чи ще хтось нехороший. Ось і вводиться перевірка.

Онлайн сервіси:

Ну, а тепер від програм до онлайн сервісів. Із розвитком сучасних технологій та відусюдним доступом до інтернету можна більшість роботи, що пов’язана із ПК виконати віддалено, використовуючи онлайн сервіси. Всі сервіси працюють добре. Але мають і свої обмеження — це кількість символів для перевірки, ну і так далі. Хочете більше? В такому випадку прийдеться розкошелитися та заплатити за додаткові послуги. Обмеження на різних онлайн сервісах різні. Писати, що це за обмеження не має сенсу, оскільки вони постійно змінюються, разом із їхньою політикою надання послуг. В даний час обмеження в одну кількість символів, а через місяць може бути в іншу…
Розглянемо деякі сервіси. Їх є набагато більше, але я вибрав найприскіпливіші — пишіть не пишіть, а доля плагіату буде всеодно :).

content-watch

Перший онлайн сервіс — content-watch.ru. Перевірити можна текст, сайт або сторінку із вебсайту. Після перевірки весь текст, що сервіс вважає плагіатом буде виділений кольором, а знизу будуть відображені всі сторінки інтернет сайтів, на яких зустрічаються дані куски тексту. Причому, для кожного окремого сайту кількість співпадінь показується окремо у відсотках. І окремо показується унікальність вашого тексту, також у відсотках. Завдяки сервісу можна перевірити тексти, чи частини текстів, що співпали на кожній проаналізованій сторінці окремо.

Хорошою є опція для ігнорування сайту чи окремої сторінки. Це має бути та сама сторінка вашого сайту, яка перевіряється (якщо ведеться перевірка вебресурсу на якому вже розміщена новина).

Працювати із сервісом можна без реєстрації. А якщо наважитеся зареєструватися, то стане доступна історія ваших перевірок тексту.

Перейти до content-watch.ru

text

На сайті text.ru можна також виконати перевірку ваших текстів на унікальність, використовуючи оригінальні алгоритми для перевірки, що пропонує сервіс. Для того, щоб не було обмежень для перевірки текстів потрібно зареєструватись. Також доступний і платний аккаунт.

За допомогою сервісу можна перевірити:

  • Унікальність тексту
  • Перевірити орфографію
  • Провести SEO аналіз сайту
  • Підібрати синоніми до слова
  • Перевірити унікальність сайту
  • Унікальність документа
  • Регулярна перевірка (платно)
  • API унікальності (платно)
  • Пакети символів (платно)

І так, вставляєте свій текст чи вказуєте домен сайту і натискаєте на перевірку на унікальність. Буде підрахована загальна кількість символів із пробілами та без, показана заспамленість, помилки та вода (слова, що не мають інформативності). Ну і, звичайно, у процентах покажуть ваш унікальний контент і сайти де зустрічаються ще такі самі слова чи тексти. Весь неунікальний контент буде підсвічений кольором. Натискаючи на значок ока навпроти кожного сайту, де були знайдені схожі слова — відбудеться окрема підсвітка. Тобто ви буде бачити окремо для кожного сайту, які слова чи речення із вашого тексту знайдені (у відсотках також). 

Перейти до text.ru

etxt

Ще один онлайн сервіс для перевірки унікальності контенту etxt.ru. Але ним можуть скористатися лише зареєстровані користувачі. Якщо ви не маєте бажання реєструватися, то просто використовуйте їхню програму (про неї писалося вище).

Перейти до etxt.ru

advego

Перевірити текст на орфографію та провести його семантичний аналіз можна на сервісі advego.ru. Причому виконати це можна на багатьох мовах. Вам покажуть кількість символів, слів, кількість унікальних та значимих слів, помилки та ще багато чого.

Перейти до advego.ru

І на закінчення невеликий підсумок. Серед розглянутих програм та сервісів ви обов’язково знайдете те, що вам підходить. Але і програми і онлайн перевірка орієнтовані в основному на російський текст. З українським вони працюють гірше (якщо взагалі ще працюють…).