Add-ons

Всі користуються переглядачами інтернету але не всім вистачає стандартних функцій. Тому для налаштування браузера під свої потреби можна встановлювати різні плагіни, які розширюють функціонал переглядачів інтернету. Це різні менеджери закачувань файлів, плагіни для роботи із закладками та вкладками, зображеннями, відео, аудіо та ін.

Розглянемо як встановити плагіни на популярних браузерах.
Для Mozilla Firefox потрібно зайти на
сторінку доповнень, вибрати потрібний плагін та додати до свого браузера.

Add-ons

Програма запитає чи дійсно ви хочете встановити дане розширення — натисніть так, а потім встановити.

Add-ons

Для правильної роботи деяких доповнень потрібний перезапуск браузера. Тому коли появиться пропозиція на перезавантаження скористайтеся нею.

Add-ons

Для керування налаштуваннями доповнень потрібно зайти в менеджер доповнень і знайти щойно встановлене. Крім того деякі доповнення інтегруються на панель інструментів або у контекстне меню (кожне доповнення по різному).

Add-ons

Add-ons

Після встановлення та налаштувань (якщо потрібно) можна скористатися функціями певного розширення (у моєму випадку за допомогою доповнення, що на скриншоті можна завантажувати відео та аудіо із онлайн сервісів).

Add-ons

Для браузера Google Chrome потрібно зайти в магазин і вибрати потрібне. Налаштування та керування доповненнями стануть доступні із панелі інструментів або також в менеджері доповнень.

Chrome

Chrome

Chrome

Chrome

Chrome

В браузер Opera також доповнення встановлюються із сторінки розширень або із сайтів авторів, що пишуть дані розширення. Керувати можна також у менеджері розширень.

Opera

Opera

Opera

Opera

Існує велика кількість розширень, але встановлюйте тільки ті, які дійсно вам потрібні, оскільки велика кількість розширень значно сповільнює роботу браузера та знижує його безпеку.