image

Якщо вам набридла назойлива інтернет реклама, то її легко можна відключити за допомогою доповнень для браузерів або спеціалізованих програм. Крім того, практично всі розширення чи програми даного класу дозволяють блокувати рекламу вибірково та мають налаштовувані фільтри. Таким чином можна заблокувати непристойні чи агресивні рекламні оголошення, а решту залишити. А якщо реклама занадто дістала, то можна заблокувати її усю.

Одним із найкращих доповнень для браузерів є AdBlock. Після встановлення в браузері з’явиться кнопка, клацнувши на яку можна подивитися кількість заблокованих елементів та можливість призупинити чи відключити доповнення, а також зайти в налаштування.

image

В налаштуваннях можна вибрати, яку рекламу дозволити, а яку заблокувати. Також наявна можливість створення фільтрів. В налаштуваннях можна увімкнути режим для просунутих користувачів.

image

Для браузерів є ще одне чудове доповнення Adblock Plus.

image

Після встановлення у браузері (на прикладі Mozilla Firefox) появиться значок Adblock Plus клацнувши на який можна додати певний сайт у виключення (тобто на даному сайті буде відображатися реклама) або більш детально налаштувати фільтри блокування, чи взагалі відключити дане доповнення.

image

Для операційної android наявна мобільна версія доповнення — Adblock Plus для Android, що вбудована у браузер - Adblock Browser.

image

Також популярним доповненням для блокування реклами є uBlock. На офіційному сайті доступні версії для різних браузерів (FireFox, Safari та Google Chrome) і для iOS.

image

Після встановлення на панелі інструментів появиться кнопка, яка буде відображати кількість заблокованих елементів. У налаштуваннях можна створювати фільтри — чорний та білий список сайтів. Крім реклами можна заблокувати будь-який елемент на сторінці. Щоб його вибрати потрібно скористатися піпеткою. Якщо ви щось заблокували і хочете це повернути - не проблема, фільтри можна відредагувати в будь-який момент. Хорошою функцією є імпорт та експорт налаштувань програми, що буде корисним після перевстановлення операційної системи. Особливістю програми є мале споживання оперативної пам’яті.

А тепер від розширень до програм: Ad Muncher — безкоштовна програма, що блокує рекламу у популярних браузерах (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari).

image

Блокуються виринаючі вікна, банери, текстова реклама та ін. Крім браузерів реклама видаляється у таких програмах: ICQ, Morpheus, Kazaa, Grokster, PalTalk, iMesh, Bearshare, LimeWire та ін. Також програма може видаляти spyware і adware модулі, перешкоджати відправленню персональних даних. Звичайно, можна налаштовувати фільтри та правила блокування. 

А зараз про (на мій погляд) саму ефективну програму для блокування реклами — Adguard. На відміну від доповнень дана розробка не встановлюється в браузери, а працює на мережному рівні і може виконувати свою роботу значно краще від конкурентів.

image

Крім реклами блокуються сайти із сумнівною репутацією, перевіряються на віруси, захищаються ваші приватні дані. Після встановлення програми її значок буде відображатися у нижньому правому кутку браузерів. Клацнувши на нього стануть доступні параметри блокування для поточної інтернет сторінки. Для більш детальних налаштувань потрібно викликати контексне меню на значку програми в треї і вибрати "Открыть Adguard" (відкрити вікно програми також можна подвійним кліканням на значку).  Програма Adguard також може бути налаштована на блокування реклами у таких додатках як: Skype, uTorrent та інших. На жаль, у безкоштовній версії доступні не всі можливості.
Програма доступна для Windows, Mac, iOS, Android.

Завантажити програму Adguard (програма безкоштовна протягом 30 днів. На мою думку, цього більш ніж достатньо аби оцінити можливості програми та вирішити чи купувати її чи ні).
Це онлайн інсталятор, тобто для встановлення програми потрібне активне підключення до мережі інтернет.