Як очистити Telegram від непотрібних файлів?

Сьогодні розберемось як видалити тимчасові і вже непотрібні файли, які накопичуються в популярному додатку телеграм.

Всі програми в процесі роботи накопичують різні файли і Telegram не являється винятком. Якщо ви часто його використовуєте, то файлів, які попадають до кешу може бути дуже багато. Іноді вони займають більше 10 гігабайтів. Буває так, що телефон починає працювати зі збоями саме через нестачу постійної пам’яті.

Тому такі файли потрібно видалити і налаштувати Телеграм таким чином, щоб їх накопичувалося значно менше.

Зробити це можна, використавши можливості самого додатка та іншими способами.

Для цього потрібно перейти в Меню (три риски) → Налаштування → Дані та сховище → Використання сховища.

Telegram cleaner

Telegram cleaner

Telegram cleaner

Telegram cleaner

Telegram cleaner

Бачимо, що додаток показує скільки пам’яті займає кожний тип файлів. Я недавно виконував очищення, тому файлів поки що небагато. Видно, що найбільше займають відеофайли.

Для видалення потрібно лише натиснути на кнопку «Очистити кеш».

Окремо можна налаштувати автоматичне видалення медіафайлів із кешу.

І саме головне налаштування – це обмеження розміру кешу. За замовчуванням використовується необмежений розмір. Тому Телеграм буде створювати тимчасові файли, до тих пір, поки не залишиться пам’яті. Я виставлю розмір 5 гігабайтів. Після досягнення цього ліміту старі файли будуть замінюватися новими.

Telegram cleaner

Виконаю очищення засобами додатка Telegram. Для цього потрібно натиснути на кнопку «Очистити кеш» та ще раз «Очистити кеш».

Telegram cleaner

Telegram cleaner

Ще одним способом буде видалення кешу за допомогою системного меню «Програми». Відкриваємо Налаштування → «Програми». Шукаємо та відкриваємо Telegram. Далі «Місце збереження».

Telegram cleaner

Telegram cleaner

Telegram cleaner

Telegram cleaner

Бачимо, що розмір кешу тут зовсім невеликий. Всі файли кешовані в розділі «Дані».Тому використовувати це меню, думаю, сенсу нема.

Telegram cleaner

До речі, якщо натиснути на кнопку «Керувати пам’яттю», то відкриється меню у якому можна видалити кеш (меню, яке ми недавно відкрили із додатка Telegram).

Можна зробити висновок, що засоби додатка прекрасно виконують функцію очищення і краще використовувати їх, а не системне меню «Програми».