exchange

Найчастіше для обміну різними файлами між телефонами та планшетами ми користуємось bluetooth. Але швидкість передачі через даний інтерфейс бажає кращого. Тому для передачі файлів можна використовувати Wi-Fi. Щоб обмінюватись між пристроями, що підключені через роутер до однієї точки доступу можна використовувати файлові менеджери (про це я вже писав в одній статті). А щоб обмінятися напряму потрібно встановити одну із запропонованих програм.

Перша програма — SHAREit - Connect & Transfer. Дане програмне забезпечення створене для обміну даними використовуючи Direct Wi-Fi. Тому для початку потрібно пристрої на базі ОС  Android попередньо «зв’язати».  Щоб це зробити потрібно їх підключити до однієї точки доступу, а потім просканувати для пошуку доступних пристроїв на будь-якому мобільному пристрої. Для передачі потрібно вибрати потрібний пристрій та передати файл і отримати його на іншому.
Дана програма має ще одну корисну функцію, що має назву OneKey. За допомогою OneKey можна перенести дані (телефонну книгу, записи в календарі, нотатки та ін.) з одного пристрою на інший.
Крім версій для Android ще наявна програма для ОС Windows, WinPhone, iOS. Так, що обмінюватись можна між різними пристроями, що працюють на різних ОС.

А тепер по порядку:

Встановлюємо програму (на всіх пристроях між якими плануєте вести обмін інформацією) та запускаємо її на пристрої 1, після чого натискаємо "Почати".

exchange

На слідуючому етапі вибираємо псевдонім та тиснемо "Зберегти".

exchange

Далі потрібно вибрати файл, який потрібно передати. Вибрати можна в пам'яті пристрою чи на SD картці.

exchange

exchange

Коли файл вибраний SHAREit покаже список підключених пристроїв на які можна відправити файл (тобто на іншому пристрої в цей час має також бути запущена програма SHAREit).

exchange

На іншому пристрої вмикаємо додаток SHAREit і натискаємо "Прийняти файл".

exchange

Програма покаже поточну мережу і буде чекати на передачу файла.

exchange

Ось файл, який я передавав із пристрою 1.

exchange

Ось цей самий файл на пристрої 2.

exchange

Сайт програми

Google Play

Другою програмою для передачі файлів напряму, використовуючи Wi-Fi Direct є SuperBeam. Пристрої між собою можна зв'язати за допомогою QR-кодів (у програмі є вбудований генератор QR-кодів), використовуючи технологію NFC (якщо пристрій її підтримує) або вручну (дана функція доступна у версії Pro).

Після встановлення та запуску програми потрібно вибрати, що передавати (файли, контакти, додатки...).

exchange

Після вибору потрібного файлу натискаємо на кнопку передачі.

exchange

В наступному діалоговому вікні буде запит чи підключений ваш другий пристрій до тієї ж мережі, що і перший. Якщо натиснути ні, то передача файлів відбудеться напряму через  WiFi Direct. При підключенні через WiFi Direct код, який потрібно ввести на іншому пристрої буде дуже довгим. Тому краще використати сканер для QR-коду.

exchange

Після того як ви вибрали спосіб передачі програма згенерує QR-код та звичайний ключ для введення вручну. Знизу на першому скриншоті ключ, який програма згенерувала використовуючи WiFi Direct, а на другому використовуючи спільну мережу. До речі, сам ключ можна відіслати через bluetooth, електронну пошту чи іншим способом (в такому випадку його можна скопіювати, а не вводити вручну). Але простіше використати QR-код.

exchange

exchange

Після даних дій на іншому пристрої запускаємо також SuperBeam і вибираємо "Прийняти файл". Скануємо QR-код, або вводимо згенерований ключ вручну, вибираємо місце для зберігання (доступно в Pro версії) та чекаємо поки файл передається. Знизу на скриншотах процес прийому файлу із пристрою 1 на пристрій 2.

exchange

exchange

exchange

exchange

exchange

exchange

exchange

Сайт програми

SuperBeam для ПК

Google Play

Чесно кажучи мені додаток SuperBeam більше сподобався. Але всі функції доступні в повній версії. Хоча SHAREit також працювала без нарікань.