Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Від Windows 2000 до Windows 11; від Windows Server 2000 до Windows Server 2022
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Program for low-level formatting of flash drives

Хочу познайомити із програмою, яка може вирішити чимало проблем, що виникають з флешками та іншими носіями інформації – USB Low-Level Format.

З ряду причин носій може працювати з перебоями, не визначатися операційною системою, містити декілька розділів (у тому числі прихованих), мати менший об’єм ніж повинно бути та ін. Частіше всього такі проблеми виникають якщо флешка або карта пам’яті використовувалася як завантажувальна для встановлення операційної системи (або запуску різних утиліт в обхід основної ОС). Також проблеми можуть виникнути внаслідок діяльності шкідливого програмного забезпечення. Зменшити доступні для використання гігабайти може форматування флешки на іншому обладнанні (телевізори, приставки, маршрутизатори).

Вирішити більшість проблем можна самостійно, використовуючи можливості операційної системи. А можна використати програму USB Low-Level Format, яка спробує повернути ваш носій до заводських налаштувань.

Program for low-level formatting of flash drives

Утиліта USB Low-Level Format може вирішити проблеми, які пов’язані з пошкодженням даних, недійсним основним завантажувальним записом, діяльністю вірусів, пошкодженим завантажувальним сектором, проблемами в прошивці, проблемами з контролером накопичувача, прихованими розділами та ін.

Підтримується робота з контролерами таких виробників як Intel, Samsung, Micron, Phison, SMI, Marvell, Toshiba, Silicon Motion, PMC, Sierra, OCZ, JMicron, Maxiotek, Goke, Greenliant, Fusion-io, Realtek, SanDisk, Western Digital, Hyperstone, Novachips, VIA, FADU.

Зверніть увагу на те, що низькорівневе форматування накопичувача беззворотно стирає всі дані та проходить досить довго.

Програмою підтримується створення завантажувальних флешок з ISO образів, різні опції очищення даних та робота з основними файловими системами.

Для нормальної роботи програми потрібний запуск від імені адміністратора (правий клік мишкою на ярлику → Запуск от имени администратора).

Сторінка утиліти USB Low-Level Format