Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7/8/8.1/2012/10 32/64 біт
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська/російська

USB Oblivion — утиліта, що допоможе при проблемах із USB пристроями

Щоразу, коли вперше відбувається підключення до USB флешки, зовнішнього диска чи іншого пристрою, то операційна система Windows починає шукати для даного пристрою драйвер, і якщо такий знайдеться — підключає його. Також інформація про той чи інший пристрій заноситься у реєстр, завдяки чому при наступних підключеннях пристрій автоматично розпізнається та відкривається (у випадку  із флешкою) чи стає готовим до роботи (принтери, камери та ін.). Тобто при наступних підключеннях процедура пошуку та встановлення драйверу пропускається.

Але бувають випадки, коли можуть виникати проблеми із тим чи іншим пристроєм. Флешка не розпізнається, принтер не знайдений та ін. І не завжди пристрій ламається. Дуже часто виникають проблеми на програмному рівні.

Щоб перевірити справність пристрою потрібно, щоб операційна система заново підключила його та підібрала для нього драйвери. Але це не можливо зробити без стирання історії та записів про даний пристрій.

Саме тут на допомогу приходить програма USB Oblivion. Вона призначена для очищення слідів підключення флешок, CD-ROM-ів, дисків та ін. із реєстру операційних систем Windows XP, Windows 2003, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 (32/64-бітних версій).

Утиліта може працювати в тестовому режимі (без фактичного видалення даних із реєстру). В цьому режимі можна візуально ознайомитися із даними, які залишив після себе той чи інший пристрій.

Наявний повністю автоматичний режим роботи, в якому відбувається пошук та видалення всіх слідів USB пристроїв та CD-ROM-мів.

Перед стиранням інформації із реєстру програма створює його копію, із якої можна пізніше відновити попередній стан, якщо виникнуть проблеми в роботі комп’ютера.

Перед використанням програми:

  • Відключіть всі USB пристрої;
  • Запускайте програму із облікового запису адміністратора;
  • Після роботи програми перезавантажте Windows.

Перейти на офіційний сайт програми USB Oblivion для завантаження самої нової версії