Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows XP, Windows Vista, 7, Windows 8, 8.1, 10, Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016 R2
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

CopyToUSB

Програм для створення завантажувальних USB дисків написано більш ніж достатньо. Знайомлю із ще однією від розробника Ratiborus. Програма CopyToUSB не потребує встановлення та для її роботи не потрібні ніякі версії NET Framework. Із даним софтом ви зможете створити завантажувальний диск для встановлення операційної системи, аварійний USB диск та ін. Підтримуються різні ISO образи дисків: WinPE, дистрибутиви Windows, Office та ін.

Програму бажано запускати від імені адміністратора. В іншому випадку не буде можливості тестувати меню завантаження ISO і USB диска.

Порядок роботи із програмою:

  • 1. Запустити програму та вибрати USB диск на який плануєте записувати образ та зробити його завантажувальним. Якщо увімкнути прапорець під меню вибору диска (Show all drives (Caution!)), то будуть показані всі диски в системі, крім диска C:. Вмикаючи цю опцію будьте обережні, щоб випадково не затерти розділ жорсткого диска! За умовчанням показуються лише флешки та карти пам’яті.;
  • 2. Увімкнення другого прапорця (Check disk) увімкне перевірку USB після його розбивання та форматування. Дана опція буде корисна для флешок, які мають нестабільні сектори. Під час перевірки такі сектори будуть відмічені як такі, що не використовуються операційною системою. Перевірка може бути двох типів: повною — увімкнений прапорець та швидкою — увімкнений квадратик;
  • 3. Далі потрібно вибрати образ диска, який має формат ISO. Виконати це можна двома способами: 1) вибором образа диска клацнувши на кнопку ISO image напроти поля Select ISO image --> 2) простим перетягуванням ISO образа у вікно програми. Крім ISO образу можна перетягнути будь-які інші файли чи папки — всі вони будуть скопійовані у корінь USB диска. Щоб видалити всі лінки на додані файли потрібно натиснути на «XXX Dragged files exist !!!»
  • 4. Для початку запуску операції потрібно натиснути на кнопку «Start». Спочатку буде розпакований ISO образ, а тоді додані файли та папки, які ви перетягували (якщо ви їх додавали).

Можна змінити мітку диска. Для цього зітріть текст напроти Label та напишіть свій.

Багато антивірусів вважають, що в програмі є вірус, тому використовуйте її на свій ризик. По цій же причині лінк на завантаження програми я забрав і даю лінк на сайт із якого її можна завантажити.

Завантажити програму CopyToUSB