Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Windows/Mac OSX
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Python — мова програмування високого рівня

Вимовляється найчастіше як Пайтон. Це мова програмування, яка була розроблена 1990 року Гвідо ван Россумом, являє собою інтерпретовану об'єктно-орієнтовану мову програмування високого рівня з строгою динамічною типізацією. Мова має структури даних високого рівня, динамічну семантику та динамічне зв’язування, що робить її привабливою для швидкої розробки програм.

Також мова використовується як засіб для поєднання існуючих компонентів. Дане програмне забезпечення підтримує модулі і пакети модулів, що сприяє модульності та повторному використанню коду.

Мова Python підтримує декілька парадигм програмування, серед яких: об'єктно-орієнтована, процедурна, функціональна та аспектно-орієнтована.

До основних переваг можна віднести:

  • Мова має чистий синтаксис (щоб виділити блоки, слід використовувати відступи);
  • Переносність програм (опція властива для більшості інтерпретованих мов);
  • Стандартний дистрибутив програми має велику кількість корисних модулів;
  • Можливість використання мови Python у діалоговому режимі;
  • Стандартний дистрибутив має одночасно просте та потужне середовище розробки, що має назву IDLE. Воно написане на Python;
  • Мова зручна для розв’язання математичних проблем. Передбачені засоби для роботи із комплексними числами, можливість оперування цілими числами довільної величини, також у діалоговому вікні може використовуватися як потужний калькулятор;
  • Відкритість. Код програми можуть редагувати інші користувачі.

Сторінка офіційного сайту програми

Python — мова програмування високого рівня

Також рекомендую перейти на сайт інтегрованого середовища розробки на мові Python — Wing. Дана програма основана на Python IDE і має потужний налагоджувач та інтелектуальний редактор. Використовуючи Wing ви отримаєте швидку, точну та цікаву інтерактивну розробку на Python.

Сторінка офіційного сайту програми