Scite

Scite — портативний текстовий редактор із відкритим вихідним кодом. Підтримує основні мови програмування, вбудована підтримка синтаксису для таких мов програмування як C, C++, C#, Java, Ruby, Pascal, Perl, Python та ін., а також HTML, XML розмітки, опису апаратури (VHDL, Verilog, SystemVerilog), наявна функція автоматичного доповнення та підказок, повна підтримка юнікоду. Текст експортується в різні формати, підключаються зовнішні програми та скрипти.

Інтерфейс програми одновіконний багатодокументний із підтримкою вкладок для зручного переключення між відкритими файлами. Для переведення програми на потрібну мову потрібно перевести файл «locale.properties», що входить у дистрибутив програми. Наявна можливість зберігати та завантажувати сесію —  набір відкритих файлів. Це дає можливість використовувати SciTE для роботи із різними проектами, що складаються з великого числа файлів. Є обмеження на кількість одночасно відкритих файлів, яке вводиться в налаштуваннях редактора і не може перевищувати 100.

Підтримується фолдинг, тобто згортання та розгортання структурних блоків тексту (класів ,функцій, циклів та ін.). Редактор автоматично встановлює відступи, підсвічує парні та непарні (не закриті) дужки, можна встановлювати закладки, підтримуються виринаючі підказки про параметри функцій. Потрібну інформацію можна знайти, використовуючи швидкий пошук (фіксується кольоровим виділенням виразу під курсором). Підтримується клавіатурна навігація по виділених фрагментах. Підсвічуються видимі копії слова під курсором. Пошук та заміна тексту з використанням регулярних виразів у всіх відкритих файлах.

Сайт програми