AviUtl

AviUtl — безкоштовний редактор відеофайлів формату *.avi із широкими можливостями та великим набором функцій. Доступне перекодування — для зменшення розміру відео чи формату і редагування — об’єднання відео із кількох файлів, видалення непотрібних кадрів, додавання фільтрів та ін.

Програма відтворює файли формату avi, .bmp і .mpg — для цього потрібно завантажити та встановити додаткові кодеки, є можливість налаштування параметрів аудіо (декодування AC3, Linear PCM, MPEG, частота дискретизації та ін.). Вміє змінювати розширення зображень, має в своєму складі багато фільтрів для покращення якості, додавання ефектів та ін.

Слід згадати про функцію деінтерлейсінга, що являє собою можливість видалення білих горизонтальних ліній із відео, що записані із ТВ. Від одного ключового кадру до іншого можна переходити за допомогою «гарячих» клавіш. В програмі можна задати пріоритет процесу. Наприклад, виставивши нижчий пріоритет можна користуватися іншими комп’ютерними програмами і виконувати іншу роботу, в той час як програма буде кодувати відео.

Сайт програми