MKVToolNix

MKVToolnix - функціональний набір інструментів для роботи з відео-файлами MKV Matroska. Дуже корисна програма, дозволяє додавати/прибирати звукові доріжки, субтитри, склеювати різати файли. Все дуже швидко і зрозуміло. Підтримуються такі типи відео потоків: AVI, Ogg/OGM, і RealVideo. MKVToolnix - спеціальний аудіо/відео контейнер, схожий на AVI, що зберігає в собі величезну кількість інформації. Формат MKV - відкритий проект Матрьошка (Matroska), покликаний створити єдиний стандарт мультимедійних контейнерів на ПК. Його особливість, відкритість коду, що дозволяє удосконалювати даний формат будь-якому програмісту світу, а також команді програмістів. Формат MKV став надзвичайно поширений останнім часом, завдяки своїм можливостям і, зокрема, переважанням функцій над форматом AVI.

Додаткова інформація:

  • Мультимедійний контейнер Матрьошка (Matroska) містить в собі відео доріжку (MKV), звукову доріжку (MKA) і доріжку субтитрів (MKS), а також безліч службової інформації, що дозволяє створювати меню, подібні DVD-фільмам, управляти таймингом та ін. Кількість доріжок не обмежена.
  • Підтримуються кілька форматів субтитрів: SRT, SSA, ASS, VobSub та інші. Створені файли від Mkvtoolnix програються різними медіа плеєрами Linux/Unix і Matroska Direct Show під Windows.

Сайт програми