Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська/англійська

Щоб закладки були завжди поруч… (для браузера Mozilla Firefox та його клонів)

Всім знайома ситуація із плутаниною в закладках. Щось видалилося, інші закладки втратилися через помилку синхронізації. Як тільки компанія Mozilla розпочинала запроваджувати свою хмарну синхронізацію користувацьких даних у мене частенько щось та пропадало. Саме тоді я і знайшов доповнення ScrapBook. Доповнення має хорошу оцінку користувачів та чималу їхню кількість. Чим же воно краще від стандартної функції зберігання в закладки?

По-перше — місце збереження даних можна вказувати у налаштуваннях додатку та не переживати про їхню втрату (наприклад через перевстановлення ОС).
По-друге — дане доповнення вміє не лише зберігати закладки, а й цілі сторінки із потрібним вмістом, наприклад в сторінку можна включати наявні у ній зображення, стилі, мультимедіа, архіви JavaScript. Після збереження можна сторінки переглядати офлайн. Всі сторінки та закладки мають деревовидну структуру і знайти потрібну інформацію не складно.

Не обов’язково зберігати окремо кожну сторінку — можна зберегти за один раз всі відкриті вкладки із сторінками.
Для швидкого додавання та зберігання розробники передбачили використання «гарячих» клавіш. Для збереження сторінки можна викликати відповідну команду із доповнення із панелі меню або викликати контекстне меню (останнє можна вмикати та вимикати).

Щоб закладки були завжди поруч… (для браузера Mozilla Firefox та його клонів)

На вкладці «Организация» потрібно задати каталог для зберігання даних (я його рекомендую змінити, щоб не втрачати інформації при збоях чи краху операційної системи). Можна, наприклад додати каталог у папку DropBox. Так можна виконувати синхронізацію профілю на різних ПК. Просто додайте закладки чи збережіть сторінки на одному комп’ютері. Прийдіть додому, увімкніть ПК та читайте чи переглядайте нещодавно додану інформацію.

Щоб закладки були завжди поруч… (для браузера Mozilla Firefox та його клонів)

До збережених сторінок можна додавати коментарі. Звичайно, якщо потрібно відредагувати сторінку — не має проблем, потрібно щось знайти — підтримується повнотекстовий пошук, пошук по URL, коментарю, заголовку.
Для мене саме головне, що доповнення, крім браузера Mozilla Firefox також працює на
Cyberfox, Waterfox та інших, тому рекомендую.

Сторінка доповнення ScrapBook