Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Windows 2000, Windows XP 32 & 64 bit, Windows Server 2003, Windows Vista 32 & 64 bit, Windows Server 2008, Windows 7 32 & 64 bit, Windows 8 32 & 64 bit
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська/англійська та ін.

JPEG Lossless Rotator

Відомий той факт, що при повороті зображення втрачає якість. Залежно від способу зйомки, зображення для правильного відображення на моніторі потрібно повертати. Багато редакторів виконуючи таку операцію спочатку декодують фотографію, потім повертають растрове зображення, а тоді перекодовують назад у JPEG. Такий процес вливає на якість зображення не в кращу сторону. Тому якщо для вас потрібно виконати поворот зображень без втрати якості — використовуйте JPEG Lossless Rotator. Програма JPEG Lossless Rotator  не перекодовує зображення, а замість цього виконує спеціальне перетворення зображення без втрати якості. Програма досить проста в користуванні та має російську локалізацію.

Особливості програми:

  • Інтеграція в контекстне меню (за умови встановлення версії з інсталятором) забезпечує керування поворотом зображення клацнувши правою кнопкою миші;
  • Автоматичне повертання;
  • Повертання каталогу з зображеннями;
  • Відображення  EXIF інформації про фото;
  • Видалення, перейменування файлів;
  • Можливість роботи із командного рядка;
  • Багатомовний інтерфейс.

За словами користувачів iPhone із спільнот підтримки користувачів Apple (discussion.apple.com) JPEG Lossless Rotator виправляє проблему заблокованих фотографій iPhone 4 та 4S.

Фотографії, які зроблені в портретному режимі на iPhone 4 та 4S у ОС Windows 7 автоматично не повертаються, навіть якщо встановлена утиліта для імпорту, яка має їх автоматично повертати. Тому іноді фото відображаються у неправильній орієнтації і не можуть бути повернутими за допомогою різних інструментів для керування фото у Windows 7. Тому виникають повідомлення про помилку «Windows Photo Viewer не може зберегти зміни на даному знімку, тому що проблема із файловими властивостями зображення» або «Ви не можете повернути це зображення. Файл може бути використаний або відкритий в іншій програмі, або файл або папка може бути доступною лише для читання». Якщо ви зіткнулися із такою проблемою, то використовуйте дану програму. 

Сайт програми JPEG Lossless Rotator