Підтримувані ОС: Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

3JPEGsnoop — дізнайтеся про фото все

Якщо у вас була ситуація коли потрібно було дізнатися про те, чи піддавалося фото обробці у фоторедакторах чи ні, то ви по адресу. Завантажуємо програму та запускаємо (працює без встановлення). Перетягуємо файл у вікно або відкриваємо, використовуючи меню програми, трішки чекаємо та отримуємо інформацію про нього.

Що ж вона робить? Отримує різноманітну інформацію із файлів зображень та відео. Всім відомо, що в файлах фото та відеофайлах міститься і інша інформація, яка записується по стандарту EXIF, IPTC. Програма витягує дані, які показують ступінь стиснення знімків, а також про модель фотоапарата, яка використовувалася при зйомці.

Остання версія програми дозволяє зрівнювати знімки із великою кількістю підписів даних. Таким чином можна отримати інформацію про те, на який фотоапарат був зроблений знімок чи відзняте відео та яке програмне забезпечення використовувалося для його обробки. Так що можна дізнатися про те, чи це дійсно справжнє зображення чи воно було відкориговане у певному редакторі. Якщо в підписі стиснення відображається Photoshop, то будьте певні — зображення редагувалося.

JPEGsnoop також покаже інформацію про колір та яскравість, колір підвибірки, якість JPEG налаштувань, EXIF інформацію, гістограми RGB та ін. Серед можливостей програми слід відмітити відображення параметрів якості, які використовувалися в Photoshop (програма здатна аналізувати та декодувати файли Photoshop). Програма вміє витягувати зображення, які вбудовані в документи Adobe PDF. Вся інформація може бути збережена у вигляді логу в форматі *.txt.

Типи підтримуваних програмою файлів:

  • .JPG - JPEG Still Photo
  • .THM - Thumbnail for RAW Photo/Movie Files
  • .AVI* - AVI Movies
  • .DNG - Digital Negative RAW Photo
  • .PSD - Adobe Photoshop files
  • .CRW, .CR2, .NEF, .ORF, .PEF - RAW Photo
  • .MOV* - QuickTime Movies, QTVR (Virtual Reality/360 Panoramic)
  • .PDF - Adobe PDF Documents

Зауважте, що файли .AVI та .MOV являються контейнерами та можуть включати в себе відеопотоки, які можуть бути закодованими будь-якими із кодеків. Тому JPEGsnoop зможе інтерпретувати відео лише в тому випадку, якщо використовуваний кодек оснований на Motion JPEG (MJPG).

Хочете перевірити оригінальність знімків — завантажуйте JPEGsnoop.

Сторінка програми JPEGsnoop