nomacs

Nomacs — програма, що має портативну версію та призначена для перегляду фото. Може вона також ці фото і редагувати. Підтримуються формати RAW і PSD. Доступні основні функції для роботи із фото: поворот, обрізка, зміна розміру, інверсія, налаштування яскравості, насиченості, відтінку та ін. Має власний набір плагінів та інструментів. Функція синхронізації дозволяє дублювати свої дії на кількох моніторах, що зручно для демонстрації зображень.

Для перегляду зображень та навігації програма пропонує декілька режимів. У головному вікні програми можна подивитися EXIF інформацію по фото, його метадані, гістограму та інформацію про файл. Для вікна програми доступне налаштування прозорості. Фото чи картину, що переглядається можна в один клік встановити як шпалери робочого столу. Підтримується розпакування архівів із зображеннями та наявний простий редактор нотаток.

Відкривати для перегляду можна як зображення, так і каталоги із ними. Можна просто перетягувати фото у вікно програми. Для повноекранного перегляду зображень потрібно натиснути клавішу F11, а для виходу із нього цю ж клавішу. Підтримуються такі формати як: PNG, JPG, BMP, PPM, API, PSD, DNG, TGA, ICO, CRW, MPO та ін. Якщо у фото є записана GPS інформація, то вона також буде показана.

Сайт програми