Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Необхідна версія Android 5.0 або новіша
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Google Datally — застосунок, який економить трафік

Компанія Google представила новий та корисний додаток, який допоможе зекономити мобільний трафік. Додаток Datally призваний показати куди діваються ваші мегабайти. Програма покаже, які застосунки використовують найбільше трафіку, час, у який збільшується його споживання. Також Datally порекомендує способи економії, виходячи із активності користувачів і покаже найближчі Wi-Fi мережі до яких можна підключитися.

Саме радикальне рішення пропонує велика кнопка, яка закриє всі фонові процеси, що використовують інтернет, єдиним споживачем трафіку в такому режимі буде додаток, який безпосередньо активний у даний момент на екрані. При потребі можна налаштувати вибіркове блокування трафіку окремо для кожного застосунка. Інформацію про всі прийняті та передані мегабайти можна вивести поверх всіх вікон у вигляді невеличкого повідомлення.

Практично всі функції, які пропонує додаток можна знайти у системі андроїд вашого пристрою. Але даний додаток показує дані та дозволяє керувати всіма параметрами у більш наглядній формі. Тому для багатьох користувачів він може бути досить корисним та затребуваним. Крім того, багато виробників можуть докорінно змінювати операційну систему на свій розсуд. І в такому випадку деякі функції можуть бути просто недоступні.

Додаток випущений з ініціативою «Наступний мільярд користувачів» (Next Billion Users). Дана ініціатива призвана зробити продукти пошукового гіганта більш зручними та корисними у країнах, в яких спостерігається обмеження по мобільних мережах, а користувачі мають апарати початкового цінового рівня. Тому в операційній компанія оптимізує такі параметри як пам’ять, вимоги до накопичувача та використання трафіку. Ось чому розмір програми невеликий та складає 6 мегабайтів.

Тестування додатка відбувалося на Філіппінах. Додаток став хітом серед місцевих та дозволив в середньому економити до 30% мобільного трафіка. В даний час застосунок доступний для всіх.

Google Play