Most Popular Posts Widget

Маєте сайт на WordPress?  Хочете зробити його трішки привабливішим та цікавішим? Додайте в сайдбар популярні статті. Плагінів, які виконують таку функцію дійсно багато. Всі вони гнучко налаштовуються та при правильному використанні виконують свою функцію. Але коли діло доходить до використання чогось подібно на реальному сайті — починаються справжні проблеми. Одні плагіни сильно навантажують ваш двигун та визивають перевантаження сервера і відповідно блокування акаунта. Інші, навпаки «легкі», але не мають достатнього функціоналу, а треті взагалі платні із мізерними можливостями у безкоштовній версії. Сам довго підбирав такий плагін для себе. І найбільш сподобався Most Popular Posts Widget.

Плагін у безкоштовній версії пропонує досить великий функціонал, легко налаштовується та має дуже малий розмір.
Для початку завантажте плагін та встановіть його стандартним способом. Або зайдіть у меню плагінів вашої адміністративної панелі  WordPress, і введіть назву Most Popular Posts Widget у поле пошуку плагінів. Знайдіть його в результатах видачі та встановіть, після чого активуйте.

Most Popular Posts Widget

Далі заходимо у менеджер віджетів та додаємо Most Popular Posts Widget у сайдбар вашого шаблону. Тепер можна налаштувати його під свої потреби.

Most Popular Posts Widget

Навпроти Only include articels that were visited/created in last: вибираємо за який період часу будуть відображені популярні статті (день, тиждень, рік, 10 років і так далі). Я вибрав, щоб популярні статті відображалися за тиждень. Тому і напроти Title: написав назву «Популярні статті за тиждень».

Поле Rank posts popularity by number of comments or visits? відповідає за яким критерієм будуть рахуватися популярні статті (за коментарями чи переглядами). Це визначайте вже самі.

Show hit count/comments number? — якщо увімкнене, то буде показано кількість коментарів у статті.

Ви можете включати чи виключати певні сторінки із результатів роботи плагіна (якщо потрібно).

Style Select: — відповідає за кольорову схему відображення віджета. Кожна стаття має різний колір, що залежить від кількості переглядів.

If you would like to change "visit(s)" text, you can do it here: напишіть слово «перегляд» вашою мовою. У мене це: Перегляд (и, ів).

Cache refresh time in minutes (default value is 0 minutes, which means cache is off): час оновлення кешу в хвилинах. Число 0 означає, що кеш вимкнений.

Після налаштувань для прийняття змін натисніть «Зберегти».

Через певний час база даних може трішки вирости і, можливо, сповільнити роботу сайту. Якщо у вас таке відбувається — очистіть її, поставивши галочку навпроти Delete all widget collected data? (Check it only if you feel that database data is too large and makes widget run slow!) та натисніть кнопку «Зберегти».

На мою думку, цікавий та простий плагін із гнучкими та нескладними налаштуваннями.

Сторінка плагіна