Тип: Модуль/плагін
Версія Joomla!: Joomla! 3+
Ліцензія: Модуль платний

DJ-MegaMenu — потужний модуль меню для CMS Joomla!

Даний модуль з легкістю замінить ваше стандартне меню та додасть нові функції і ефектну анімацію. Меню легко налаштовується, має декілька тем, ефектів анімації, прекрасно відображається на екранах мобільних пристроїв.

Для встановлення перетягуємо архів у вікно встановлення Joomla! (Розширення → Менеджер розширень → Встановлення). У нас одночасно встановиться пакет із плагіна та модулів (звичайного та мобільного).

Далі переходимо у менеджер плагінів (Розширення → Плагіни) та перевіряємо чи увімкнутий плагін «DJ-MegaMenu system plugin», якщо ні, то вмикаємо його.

DJ-MegaMenu — потужний модуль меню для CMS Joomla!

Після цього переходимо в модулі (Розширення → Модулі). Бачимо наш модуль «DJ-MegaMenu» та мобільний модуль «DJ-MegaMenu - Mobile Menu Button». Якщо модуль відсутній, то у менеджері модулів натискаємо Створити → DJ-MegaMenu.

Відриваємо модуль «DJ-MegaMenu» та переводимо його стан в «Опубліковано», а також вибираємо позицію для нього у своєму шаблоні.

DJ-MegaMenu — потужний модуль меню для CMS Joomla!

Якщо у вас більше 1 меню — також потрібно вказати, яке меню буде відображатися модулем «DJ-MegaMenu». Вибрати меню можна напроти тексту «Menu Name», що знаходиться у вкладці «Модуль».

Готово. Модуль повинен запрацювати. Всі інші налаштування підбирайте опціонально у відповідності до ваших уподобань та стилів шаблону.

Вмикаємо відображення модуля на потрібних (чи всіх) сторінках сайту. Для цього на вкладці «Прив’язка до пунктів меню» вибираємо потрібну опцію.

DJ-MegaMenu — потужний модуль меню для CMS Joomla!

Результат на фронтальній сторінці сайту:

DJ-MegaMenu — потужний модуль меню для CMS Joomla!

Відео по встановленні та налаштуванні модуля DJ-MegaMenu:

Дивитись відео

Також в менеджері модулів з’явився ще один модуль, про який ми згадували на початку статті. Даний модуль (DJ-MegaMenu - Mobile Menu Button) являє собою мобільне меню та призначений для відображення на мобільних пристроях. Для цього ваш шаблон має підтримувати мобільну версію і мати позицію для відображення мобільного меню. Можливе також використання і компонента для створення мобільної версії сайту, наприклад Mobile Joomla!. Даний компонент дозволить в пару кліків створити мобільну версію сайту із додатковими позиціями для відображення модулів, наприклад мобільного меню.

Модуль DJ-MegaMenu має велику кількість налаштувань. І якщо ви всерйоз ним зацікавилися, то на офіційному сайті доступна детальна документація.

Сайт розробників DJ-MegaMenu