Карта сайту для CMS Joomla!

Якщо ви в пошуках безкоштовного компонента для генерації карти сайту, то Xmap може стати непоганим вибором. Що таке карта сайту і навіщо вона описувати не буду — про це написана вже не одна стаття. Плагін відомий для вебмайстрів давно, але починаючи із версії Joomla 3.2! та вище можна було помітити проблему, яка заключалася в неправильній роботі плагіну та показом пустих сторінок замість карти сайту. Причиною цього стало видалення в Joomla 3.2 бібліотеки Mootools. Тому був створений оновлений компонент, що сумісний із Joomla 3.2 та вище. Тому потрібно завантажити оновлену версію плагіна та оновити в себе на сайті або встановлювати вже на новий сайт із версією Joomla 3.2 та вище оновлену версію плагіна. Після цього всі карти повинні працювати коректно.

Зверніть увагу, що плагін поставляється у легкій та повній версіях. Різниця у функціональності. Легка версія призначена для невеликих ресурсів, блогів, сторінок-портфоліо та ін. А повна для більш складних версій сайтів: магазинів, каталогів, порталів. Виникає запитання, а навіщо встановлювати легкий пакет? Все просто. Якщо ваш сайт не призначений для великої кількості сторінок, то і легша версія плагіна буде в самий раз — вона створює менше навантаження на хостинг.

Будьте уважні! При оновленні компонента на більш нову версію обов’язково створіть резервну копію сайту, включаючи базу даних.

Плагін доступний на трьох мовах:

  • Англійській
  • Українській
  • Російській

Після встановлення потрібно перейти в компоненти та знайти там «Карты сайта Xmap». Тоді натиснути «Создать» для створення карти сайту.

Карта сайту для CMS Joomla!

Далі пишемо ім’я карти, аліас та ставимо перемикач на «Опубликовано».

Карта сайту для CMS Joomla!

Можна налаштувати додаткові параметри на вкладці «Параметры».

Карта сайту для CMS Joomla!

Після цього натискаємо «Сохранить» або «Сохранить и закрыть».

Карта сайту для CMS Joomla!

Тоді натиснувши на «XML Карта» ви перейдете на свою карту. Це і є карта, адрес якої потрібно вказати в налаштуваннях пошукових систем Google, Яндекс та ін.

Карта сайту для CMS Joomla!

Завантажити версію Lite (легка)

Завантажити версію Full (повна)

Зверніть увагу! Натиснувши кнопку завантажити ви будете перенаправлені на сторінку плагіну, яка міститься на сайті розробників.

Якщо ви в пошуках хостингу, можу порекомендувати Beget, яким сам користуюся (до речі, тестування компонентів, модулів та плагінів відбуваються саме на ньому).
Також можу порекомендувати дешевий
український хостинг, на якому маю один із своїх проектів.